Gebelikte 27. Hafta
GEBELİKTE 27. HAFTA
Gebelikte 27. haftaya gelince uyku ve solunum problemiyle karşı karşıya kalınabilir. Solunum sıkıntısının nedeni ise rahmin göğüs kafesine yaklaşarak diyaframa baskı yapmasıdır. Bunun sonucunda akciğerler şişmez ve solunum sıkıntısı yaşanır. Bu durumun bebeğe hiçbir zararı yoktur. Sadece anne adayı yatarken zorluklar ortaya çıkar.
27 HAFTALIK GEBELİKTE BEBEKTE NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLUR?
27 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gereken husus erken doğumdur. Bu haftada doğan bebeklerde yaşama oranı yüzde 85’ tir. Normal doğum zamanına daha 13 hafta vardır. Ancak olası bir erken doğum da bebek zayıf olacaktır. Bu gayet normaldir. Ancak vücut ısısını korumak için bebek kuvöze alınır ve suni solunum yapılır.
27. hafta gebeliktebebek gözlerini açıp kapamaya başlar. Beyni daha da olgunlaşır. Yine 27. hafta da bebek parmağını emmeye başlar. Bunun sonunda çene kasları gelişir. Ağlamaya başlar. Gözlerini açıp kapamaya başlar. Bu haftada bebeğiniz her gün yeni bir şey öğrenmeye başlar.
GEBELİKTE 27. HAFTADA BEBEĞİN BOYU VE KİLOSU NE KADARDIR?
27 haftalık gebelikte bebeğin boyu 35 cm’ e kadar çıkarken ağırlığı ise 1000 grama ulaşır.
GEBELİKTE 27. HAFTADA ANNE ADAYINDA OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER NELERDİR?
27 haftalık gebelikte anne adayında en belirgin değişikliklerin başında hormonlarının ona dakikada bir nefes aldırmasıdır. Bu da bebeğin ihtiyacı olan bol oksijeni yeterli düzeyde alması demektir. Ancak anne adayında uyku problemlerini beraberinde getirir. Eğer iki yastıkla yatılırsa daha rahat edilebilir. Yine uykuya geçme süresi uzar. Kabus görülmesi de normaldir. Çünkü bilinçaltı sizi sürekli tetikte tutar. Hamile anne adayı bu aylarda çok sık olarak halüsinasyon görür.
27 haftalık gebelikte kolesterol artışı yaşanabilir. Bu durumda endişeye gerek yoktur. 27. haftada hamile kilo almaya başlayacaktır. Bunun sonucunda diyet kesinlikle yapılmamalı. Çünkü bebeğin yeterli besini alması gerekir. Ayrıca bu dönemde kilo alınması normal bir hamilelik sürecinin göstergesidir.