fbpx

Gebelikte 23. Hafta

GEBELİKTE 23. HAFTA
23 haftalık gebelikte rahim iyice büyümeye başlar ve idrar torbasının önüne yerleşir. Zaman zaman akıntılar görülebilir. Bu akıntıların sebebi rahmin idrar torbasına baskı yapmasıdır. Rahim git gide ağırlaşır.
Yine bu dönemde bebeğin hareketleri iyice hissedilmeye başlar. Çünkü artık bebeğin hareket etmesi için geniş bir ortam vardır. Yani bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısın fazla olmasıdır, buda hareket edeceği geniş bir alan demektir. Gebeliğin 23. haftasında anne adayı sürekli kilo almaya başlar. Bu dönemde aşermeler artar. Ancak bu olayın fazla abartılmaması gerekir. Yine 23. haftada kramplar olabilir ancak önceki haftalara göre azalma olacaktır. Özellikle de kalsiyum ve magnezyum krampların azalmasında çok etkili olacaktır. Yemeklerde fazla abartmadan bunlarla birlikte istediklerinizi tüketebilirsiniz.
Gebeliğin 23. haftasında bebeğin durumu nasıldır?  Bebek giderek büyümekte ve normal boyutlara ulaşmaktadır. Yüzü ve vücudu son şekline giderek yaklaşıyor. Dudakları belirginleşiyor. Bebeğin pankreası ise insülin salgılamaya başlamıştır. Yine bu dönemde bebeğinizle konuşmalısınız. Sizi rahatça duyabilir hatta küçük sesleri bile duyabilir. Tüm bunlar 23 haftalık gebelikte olabilir ama her gebelik aynı şekilde gerçekleşmez kişiden kişiye farklı ilerlemeler olabilir.
23 haftalık bebeğin vücudunda pek çok şey yerine oturmuştur ancak derisi hala buruşuktur. Kılları koyulaşmaya başlıyor.
GEBELİKTE 23. HAFTADA ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ULTRASON GÖRÜNTÜLERİ NASILDIR?
Bu hafta itibari ile bebeğin ultrason görüntüsü aynen böyledir.
Gebelikte 23. Hafta 1
Gebelikte 23. haftada bebeklerin boyu veya kilosu ne kadardır?
Yaklaşık olarak boyu 30-31 cm ve kilosu da 550 gramdır ve bebeğin hareketleri dışarıdan çok rahat anlaşılabilir.
Gebelikte 23. haftada anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir?
Gebeliğin 23. haftasında anne adayı sürekli kilo almaya başlanır.  Bu dönemde aşermeler artar. Ancak bu olayın fazla abartılmaması gerekir. Yine 23. haftada kramplar olabilir ancak önceki haftalara göre azalma olacaktır. Özellikle de kalsiyum ve magnezyum krampların azalmasında çok etkili olacaktır. Yemeklerde fazla abartmadan bunlarla birlikte istediklerinizi tüketebilirsiniz.
 

Prof. Dr. Banu Kumbak Aygün

Dr. Aygün, 1972 İstanbul doğumludur. İstanbul Medipol Üniversitesi tüp bebek merkezi kurucusu, İstanbul Aydın Üniversitesi Hastanesi tüp bebek merkezi sorumlusudur. Türkiye'nin en iyi tüp bebek doktorları ilk 10 içerisinde gösterilmektedir.

İlgili Makaleler

5 1 oy
Genel Skor
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Anasayfa
WhatsApp
Telefon
Ara
0
Soru sor, yorum yap.x
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram